Fotomateriaal

Zoals wellicht al mijn tijdsgenoten ben ik begonnen met een analoog fototoestel (Pentax) en filmrolletjes. Geen gedoe met verwisselbare lenzen of ingewikkelde instellingen. Gewoon dag- of kunstlicht, rolletje van 100 of 200 ASA er in, en shooten maar. Maar niet te veel want er waren maar 24 foto's beschikbaar per rolletje.
Snel merkte ik wel de beperkingen van deze keuze en stapte ik over naar een "degelijke" Minolta met verwisselbare lens (hoewel ik er slecht één had). Een paar pogingen met een eigen donkere kamer hebben niet echt het verwachte resultaat opgeleverd.

De introductie van de digitale fotografie opende nieuwe horizonten, zeker dank zij de snelle evolutie die zij doormaakte en door de mogelijkheden die geboden werden door de nabewerkingsprogramma's.

Bij de overstap naar digitaal koos ik voor Sony omdat zij voor de amateur een zeer degelijk en betaalbaar toestel op de markt brachten (α100) en, door de overname van Minolta, compatibel waren met mijn analoge lens.
Na een paar 'upgrades' via de α700 naar de α77 kriebelde het toch om te gaan werken met een 'Full Frame' toestel.

Mijn keuze viel op de Nikon D610, het instapmodel in de (semi) professionele wereld.

De lenzen die ik het meest gebruik zijn :
  • Tamron USD Di Sp 24-70 F/2.8
  • Nikkor AF 80-200 F/4.5-5.6 D
  • Tamron SP Di AF 90 F/2.8 Macro 1:1
Naast het traditionele klein materiaal zoals filters en tussenringen beschik ik ook over 3 studioflitsers Falconeyes met softbox.